Backum Brass bestaat uit een aantal leden van het fanfare orkest aangevuld met enthousiaste brassband minnende muzikanten uit de regio. Bij Backum Brass hebben de volgende dirigenten/repetitors al meer dan eens op de bok gestaan: Willem van Kooi, Anno Appelo, Erik van de Kolk, Pieter Koster, Kees Kramer, Dominique Capello en Niels Marchal. In 2015 is Vincent Verhage aangesteld als vaste dirigent van Backum Brass. 

backum brass

Sinds de oprichting in 2008 maakt deze band een stormachtige ontwikkeling door, met als laatste hoogtepunten een promotie naar de 2e divisie met een puntentotaal van 90.08 o.l.v. Anno Appelo (maart 2012) en het Eurobrass Kampioenschap in de C-groep met 94 punten o.l.v. Erik van de Kolk. Bovendien nam Clenn Keizer (flugel) ook nog de solistenprijs mee naar huis. 
Zaterdag 8 juni 2013 werd de Euro Brass Kampioenstitel in de C-groep met succes geprolongeerd o.l.v. Anno Appelo. Het totaaloptreden van de muzikanten van Backum kon het juryteam Danny Oosterman en Russel Grey verleiden tot een waardering van maar liefst 93 punten. Hieronder de opnames van het totale programma, verzorgd door Muzyk Maskelyn (Omrop Fryslan)

 

Backum Brass Euro Brass Kampioen C-groep 2013

 

 

Tot 2013 bood een projectmatige aanpak de leden in deze ambitieuze band een leerzame omgeving om zich verder te ontwikkelen tot flexibele, all-round muzikanten. Zo werden de verschillende posities in de band dan ook regelmatig gewisseld. Per augustus 2013 wordt verder gewerkt met een zo vast mogelijke standaard brassbandbezetting met een mogelijke extra positie in de hoorn- trombone- en bassectie. Uitgangspunt blijft dat ook het fanfare orkest hiervan de muzikale vruchten plukt.

Er zijn nog een aantal vacatures bij BackumBrass: een besbas en slagwerker zijn nog van harte welkom. Heb je interesse stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Backum Brass repeteert op vrijdagavond 20:00 tot 22:30 uur

 

Activiteiten

za okt 29 @20:00 - 10:30PM
Trio concert
wo nov 02 @19:00 - 08:00PM
allerzielen
za nov 05
SAStiVAL Sassenheim